25-09-2023

movie_with_beer

De 5 beste films voor echte drankliefhebbers

Als jij net zo'n grote fan bent van een goed glas als van een goede film, dan is deze blog voor jou! We hebben de ultieme lijst samengesteld van films die elke drankliefhebber gezien moet hebben. In al deze films staat alcohol namelijk centraal. Pak je favoriete drankje erbij, zak lekker onderuit en geniet van onze top 5 films voor de echte drankfanaat.


  1. Ron Goossens, Low Budget Stuntman (2017)

    Ron Goossens is niet bepaald een held. In het dagelijks leven is hij een alcoholist en zijn huwelijk staat op springen. Zijn vrouw stelt een bijzondere voorwaarde om bij hem te blijven: hij moet naar bed gaan met een bekende knappe Nederlandse actrice. Na een avondje flink doordrinken in zijn vaste stamcafé waarbij hij het record "duikbootjes" van zijn pa probeert te verbreken, verricht hij een dronken stunt die zijn vrienden filmen en online plaatsen. Voordat hij het weet, gaat de video viraal en wordt zijn uitspraak "Ik ben echt KEILAM" een onverwachte internetsensatie. Door deze plotse roem krijgt hij het aanbod om te werken als een low budget stuntman. Dit alles leidt tot een reeks komische en onvoorstelbare gebeurtenissen waarbij alcohol altijd een centrale rol speelt. Een film die zowel humor als het effect van alcohol op het leven en relaties perfect in beeld brengt.



  2. Project X (2012)

    Drie niet zo populaire tieners, Thomas, Costa en J.B., staan aan de vooravond van een keerpunt in hun schoolleven. Thomas is jarig en besluit een feest te geven om eindelijk populair te worden op school. Met het ouderlijk huis van Thomas als locatie en de hulp van sociale media om de uitnodigingen te verspreiden, hopen ze op een goede opkomst. Maar ze hadden nooit kunnen voorspellen hoe deze avond volledig uit de hand zou lopen. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Als je ooit hebt gedroomd over het meest legendarische feest ooit, dan moet je deze film zeker gezien hebben.



  3. Superbad (2007)

    De beste vrienden Seth en Evan willen een onvergetelijke nacht beleven voordat ze uit elkaar gaan naar verschillende universiteiten. Maar er is een probleem: ze zijn niet populair en krijgen zelden uitnodigingen voor de grote feesten. Dus, wat doe je dan? Je belooft natuurlijk om alcohol te regelen voor het grootste eindexamenfeest van het jaar in de hoop eindelijk indruk te maken op de meisjes van hun dromen. Met hulp van hun vriend Fogell, die onder het hilarische alias 'McLovin' een nep-ID heeft geregeld, beginnen ze aan hun avontuur. Maar niets gaat zoals gepland. Van gestolen drank tot een onverwachte ontmoeting met politieagenten, de nacht neemt een wilde en onvergetelijke wending. Superbad is niet alleen een komisch verhaal over vriendschap, maar ook het perfecte voorbeeld van de ongemakkelijke overgang van tienerjaren naar volwassenheid.



  4. The Hangover (2009)

    Wanneer vier vrienden - Phil, Stu, Alan en Doug - naar Las Vegas voor het vrijgezellenfeest van Doug, verwachten ze een rustige nacht. Maar als ze de volgende ochtend wakker worden in een gesloopte hotelkamer, ontbreekt niet alleen hun geheugen van de vorige avond, maar is ook Doug, de aanstaande bruidegom, spoorloos verdwenen. Terwijl ze hun kater proberen te verslaan, moeten ze de puzzelstukjes van hun wilde nacht bij elkaar zien te vinden. The Hangover is een hilarisch avontuur dat goed in beeld brengt hoe een vrijgezellenfeest volledig uit de hand kan lopen en bewijst dat soms, na een nacht van excessief drinken, het echte avontuur de volgende dag pas begint.



  5. Beerfest (2006)

    Wanneer twee Amerikaanse broers, beide met Duitse roots, naar Duitsland afreizen om op verzoek van hun oma hun opa te begraven, verwachten ze een eenvoudige herdenkingsreis. Hun rouwreis krijgt echter een verrassende wending wanneer ze in München belanden tijdens het jaarlijkse Oktoberfest. De broers ontdekken daarbij een ondergrondse en eeuwenoude competitie, die het best omschreven kan worden als een vechtsport van bierspelletjes. Tot hun verbazing komen ze erachter dat hun opa een legendarische deelnemer was van deze bier competitie. Ze worden geconfronteerd met hilarische uitdagingen, felle concurrenten en de druk om de eer van hun familie hoog te houden.


Proost en veel kijkplezier gewenst!

Nog meer blogs lezen?

Bekijk al onze blogs