15-05-2023

long_island_iced_tea_widescreen

De Long Island Iced Tea: Dé koninklijke cocktail die je niet mag missen!

Vandaag willen we het hebben over de Long Island Iced Tea. Deze perfecte balans van zoet en zuur en een unieke mix van 5 of meer verschillende sterke dranken is een ware koning onder de cocktails.

Waarom de long island iced tea?

  1. De perfecte balans tussen zoet en zuur
    Wat de Long Island Iced Tea zo uniek maakt, is de perfecte balans tussen zoet en zuur. Het citroensap geeft de cocktail een verfrissende en levendige smaak, terwijl de cola een vleugje zoetheid toevoegt. Dit samenspel van smaken zorgt ervoor dat deze cocktail voor iedereen toegankelijk is.
  2. Misschien wel een van de sterkste cocktails
    Een van de redenen waarom de Long Island Iced Tea onze favoriete cocktail is, is omdat het misschien wel een van de sterkste cocktails ter wereld is. Maar gelukkig doet dit absoluut niet af aan de bijzondere smaak die deze cocktail te bieden heeft. Deze veelzijdige cocktail is een krachtige combinatie van wodka, rum, tequila, gin en triple sec, aangevuld met citroensap en een vleugje cola. Een koninklijke mix die zorgt voor een verrassende smaaksensatie! Het hoge alcoholgehalte van de Long Island Iced Tea zorgt ervoor dat zelfs de meest doorgewinterde drinkers hun respect moeten tonen. Dus, als je op zoek bent naar een cocktail die je op een koninklijke manier laat genieten van je avond, dan is de Long Island Iced Tea zeker de juiste keuze. Maar onthoud, drink altijd verantwoordelijk en geniet met mate (en met maten) van deze krachtpatser onder de cocktails!
  3. Een cocktail met een rijke geschiedenis
    De Long Island Iced Tea is niet zomaar een cocktail. Het is een creatie met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren '70. Hoewel de oorsprong al enige tijd geleden ligt, zijn de complexe smaak en de mix van verschillende sterke dranken altijd hetzelfde gebleven.
  4. Makkelijk te variëren
    De Long Island Iced Tea biedt de perfecte basis om te experimenteren en je eigen touch toe te voegen aan de cocktail. Enkele suggesties om jouw Long Island Iced Tea aan te passen zijn bijvoorbeeld het toevoegen van verse vruchten, een vleugje frisheid toevoegen met een paar blaadjes verse munt en experimenteren met zure vruchten voor een andere citruskick.

Het recept

  • 1 maatbeker (30 ml) wodka
  • 1 maatbeker (30 ml) rum
  • 1 maatbeker (30 ml) tequila
  • 1 maatbeker (30 ml) gin
  • 1 maatbeker (30 ml) triple sec
  • 1 maatbeker (30 ml) vers citroensap
  • 1/2 maatbeker (15 ml) eenvoudige siroop (optioneel)
  • IJsblokjes
  • Cola
  • Schijfje citroen voor garnering

De bereidingswijze

  1. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
  2. Voeg 1 maatbeker wodka, 1 maatbeker rum, 1 maatbeker tequila, 1 maatbeker gin, 1 maatbeker triple sec, 1 maatbeker vers citroensap en 1/2 maatbeker eenvoudige siroop (indien gewenst) toe aan de shaker.
  3. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden om alle ingrediënten goed te mengen.
  4. Vul een hoog glas met ijsblokjes.
  5. Schenk het gemixte cocktailmengsel over het ijs in het glas.
  6. Voeg een scheutje cola toe om de cocktail aan te vullen.
  7. Roer voorzichtig met een barlepel om de smaken te combineren. Garneer de cocktail met een schijfje citroen op de rand van het glas.
  8. Je koninklijke Long Island Iced Tea is klaar om van te genieten!

Nog meer blogs lezen?

Bekijk al onze blogs