08-09-2023

american_red_cup

Ontdek het geheim achter de American Red Cup

Vandaag gaan we het hebben over een icoon dat synoniem is geworden voor feestjes en bijeenkomsten - de American Red Cup. We wedden dat je er minstens één hebt gezien op een barbecue, een sportevenement of een studentenfeest. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe deze bekers ooit zijn ontstaan, waar het ontwerp vandaan komt en wat de American Red Cup onderscheidt van andere bekers? In deze blog ontrafelen we het mysterie en geven we je een dieper inzicht in de geschiedenis en betekenis van deze legendarische beker.


De American Red Cup: Een icoon van Amerikaanse feesten

Laten we beginnen met een korte introductie voor degenen die niet bekend zijn met de American Cup. Deze plastic beker, meestal rood van kleur, is in de Verenigde Staten en ver daarbuiten al tientallen jaren een symbool van plezier en samenzijn. Het is de go-to keuze voor drankjes op bijeenkomsten, variërend van bier tot frisdrank. Ook wordt de red cup natuurlijk gebruikt bij het bekende Amerikaanse drankspel "Beer Pong" of voor "Flip the Cup".


De geschiedenis van de American Red Cup

De geschiedenis van de American Red Cup gaat terug tot de jaren 1970. Solo Cup Company, een toonaangevende producent van wegwerpverpakkingsmaterialen, besloot toen om een nieuwe, opvallende feestbeker te introduceren. Het oorspronkelijke ontwerp was niet rood, maar dat veranderde snel, aangezien de rode kleur een onmiskenbaar symbool van feesten en vermaak werd.


De eigenschappen van de American Red Cup

De American Red Cup is misschien wel de meest herkenbare en geliefde feestbeker ter wereld. Maar wat maakt deze beker zo speciaal? Laten we eens duiken in de kenmerkende eigenschappen die de American Red Cup tot een onmisbaar accessoire maken voor feesten, picknicks en bijeenkomsten van allerlei aard.

  1. Duurzaam en robuust
    De American Red Cup is gemaakt van dik, gegoten polystyreen, en dit maakt hem uiterst duurzaam. Deze bekers kunnen de impact van vallen en stoten weerstaan, wat een groot voordeel is tijdens levendige bijeenkomsten. In tegenstelling tot dunne plastic bekers scheuren ze niet gemakkelijk en behouden ze hun vorm. Een bijkomend voordeel hiervan is dat hij vaak afwasbaar is. Hoewel deze bekers in de eerste plaats als wegwerpartikelen worden beschouwd, kunnen ze herhaaldelijk worden gebruikt na een goede wasbeurt. Dit is vooral handig als je milieubewust bent en wilt bijdragen aan het verminderen van plastic afval.
  2. Stapelbaar
    Het ontwerp van de American Red Cup is doordacht en praktisch. Dankzij hun uniforme vorm zijn deze bekers gemakkelijk stapelbaar. Dit maakt ze bijzonder handig voor zowel opslag als serveren. Of je nu een enorme stapel bekers wilt meenemen naar een barbecue of een nette toren wilt maken voor je drankspelletjes, de American Red Cup biedt optimale stapelbaarheid.
  3. Maatstrepen
    Heb je je wel eens afgevraagd waar de strepen op een American Red Cup voor bedoeld zijn? Jij bent niet de enige. Deze iconische rode beker heeft namelijk meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Hoewel de inhoud van de bekers nog wel eens kan verschillen, zijn de strepen op deze cup bedoeld als standaard maatniveaus. De eerste streep van onder is bedoeld als maatniveau voor een shot, de tweede streep is bedoeld als maatniveau voor een wijntje en derde en bovenste streep is bedoeld voor een volle beker bier.
  4. Kleurrijke verscheidenheid
    Hoewel de iconische rode kleur de meest bekende is, zijn American Cups tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen. Dit biedt een element van personalisatie en stelt feestgangers in staat om bekers te kiezen die passen bij hun feestthema.
  5. Discretie
    De kenmerkende rode kleur van de beker kan een leuke twist toevoegen aan feestjes. Het verbergt de inhoud van de beker en creëert een element van mysterie. Dit kan handig zijn als je niet per se wilt dat iedereen weet wat je drinkt.

In conclusie, de American Red Cup is veel unieker dan je aanvankelijk zou denken. Onder zijn eenvoudige uiterlijk schuilt een rijke geschiedenis, een slim ontwerp en handige eigenschappen, die allemaal bijdragen aan zijn status als een icoon van plezier en samenzijn.

De American Red Cup bestel je gemakkelijk bij DrankKoning.nl. Bekijk ook eens onze hele collectie American Cups.

Proost op de American Red Cup en alle verrassingen die hij met zich meebrengt!

Nog meer blogs lezen?

Bekijk al onze blogs