Het drankspel bussen


De instructies, spelregels en benodigdheden voor het drankspel bussen.Benodigdheden

 

Omschrijving

Bij het drankspel bussen is het de bedoeling dat iedereen in de groep omstebeurt een kaart raadt, degene die deze kaart fout raadt, drinkt! Uiteindelijk komt een van de personen in de bus, deze persoon moet in zijn eentje de bus gaan doorlopen en bij elke fout een slok nemen en opnieuw beginnen.

 

Instructies

 • Ronde 1:
  In de eerste ronde is het de bedoeling dat je raadt of de kaart die je krijgt rood of zwart is. Heb je het fout, dan drink je!
 • Ronde 2:
  In de tweede ronde moet iedereen raden of zijn kaart hoger of lager is dan de eerste kaart die hij/zij heeft gekregen. Heb je het fout, dan drink je!
 • Ronde 3:
  In de derde ronde raadt iedereen of de waarde van de kaart binnen of buiten de twee kaarten ligt die hij/zij al heeft. Heb je het fout, dan drink je!
 • Ronde 4:
  In de vierde ronde raadt iedereen of je de soort kaart (bijvoorbeeld harten of schoppen) al hebt. Heb je het fout, dan drink je!


Bonus tips van de drankkoning voor ronde 1 t/m 4:

 • Nog méér drinken? Voeg dan de regel toe om een slok weg te geven naar een persoon naar keuze wanneer iemand het antwoord goed raadt.
 • Voeg in ronde 4 de mogelijkheid tot "disco" kiezen toe. Kiest iemand disco en heeft hij/zij 4 verschillende soorten kaarten? Dan mag iedereen behalve die persoon drinken!

De piramide

Na ronde 1 t/m 4 is het tijd voor de piramide. Leg de kaarten ondersteboven neer in een piramide van 5 hoog. De onderste rij heeft dan 5 kaarten en de bovenste 1.

Draai omstebeurt vanaf onderaan de piramide een kaart om. Wie deze numerieke kaart heeft mag zijn kaart opgooien en een slok uitdelen naar een speler naar keuze. Bij de onderste rij van de piramide mag je één slok weggeven, bij de tweede twee, enzovoorts.

Wanneer je de laatste kaart hebt omgedraaid en alle slokken zijn uitgedeeld moet degene met het meeste aantal kaarten de bus in. Zijn er meerdere personen met dezelfde hoeveelheid kaarten? Dan gaat degene met de hoogste waarden in kaarten de bus in.

Bonus tip van de drankkoning voor de piramide:

 • Nog méér drinken? Begin het omdraaien van de kaarten dan vanaf de andere kant. De laatste rij met 5 kaarten telt dan als 5 slokken per kaart!

De bus

De persoon die de kaarten in ronde 1 t/m 4 heeft uitgedeeld wordt de buschauffeur. Deze persoon legt 6 kaarten omgekeerd op de tafel.

De persoon die de bus in moet gaat nu bij de eerste kaart raden of dit een zwarte of rode kaart is.
Heeft hij het fout? Dan moet hij drinken en moet er nog een kaart opgelegd worden waarop hij opnieuw mag raden.
Heeft hij het goed? Dan mag hij raden of de kaart die opgelegd wordt hoger of lager is dan de kaart die al opligt.
Heeft hij dit goed geraden? Dan mag hij voor de volgende kaart in de rij gaan raden of dit een rode of zwarte kaart is en vervolgens of de kaart die opgelegd wordt hoger of lager is.

Zet dit voort tot aan de laatste kaart. Wanneer de persoon in de bus bij een van de 6 kaarten fout raadt, moet hij bij elke fout terug naar de eerste kaart en weer vanaf nieuw beginnen met het raden voor hoger of lager.

Heeft de persoon in de bus voor alle 6 de kaarten de kleur en hoger of lager goed geraden? Dan is hij eindelijk uit de bus en hoeft hij niet meer te drinken. Deze persoon heeft in het volgende potje immuniteit voor de bus.

Bestel de benodigdheden

33.56 %
bezorgd
Premium zending | Door DrankKoning Mini Speelkaarten - Reiseditie - 6x4cm
Een pak van 54 mini speelkaarten. Door het kleine formaat van 6x4cm is deze gemakkelijk mee te nemen en ideaal voor op vakantie.
€ 0,99* € 1,49* (33.56% korting)

Aanbevolen voor jou

bezorgd
Premium zending | Door DrankKoning Battle Shots - Zeeslag Drankspel
Speel zeeslag op een nieuwe en unieke manier en laat de boten (shotglazen) van jouw tegenstander zinken.
€ 7,95*
bezorgd
Premium zending | Door DrankKoning Beer Pong Keukenschort - Drankspel
De meest unieke manier om het drankspel beer pong te spelen, met een keukenschort! Een van jullie trekt het keukenschort aan en de rest probeert de cups te raken. Maak het extra lastig door te bewegen.
€ 9,95*
14.39 %
bezorgd
Premium zending | Door DrankKoning Beer Pong Set - 22 red cups en 15 tafeltennisballen - 550ml
Deze complete beer pong set bestaat uit 22 red cups en 15 tafeltennisballen. Alle benodigdheden voor een potje beer pong met 4 rijen van 10 bekers per kant, 2 extra bekers voor het balletje schoon te maken en een grote hoeveelheid extra tafeltennisballen voor het geval je deze kwijt raakt. De stevige originele Amerikaanse red cups hebben een inhoud van 550ml.
€ 5,95* € 6,95* (14.39% korting)
set
bezorgd
Premium zending | Door DrankKoning Bierpong Hoed - Opblaasbaar - Set van 1 hoed met accessoires
Deze opblaasbare bierpong hoeden zijn dé upgrade voor het standaard Amerikaanse spel "Beer Pong". Speel nu tegen jouw vriend of vriendin op alle mogelijke locaties. De hoed is makkelijk bruikbaar en comfortabel op het hoofd. Wordt geleverd als set van 1 bier pong hoed inclusief 12 plastic cups en 2 tafeltennisballen.  
€ 11,95*
bezorgd
Premium zending | Door DrankKoning Bierpong Luchtbed - Opblaasbaar - Go Slam Your Summer
In samenwerking met GoFun: Het opblaasbare "Go Slam Your Summer" bierpong luchtbed. Maak jouw zon, zee-en strandvakantie een succes met deze opblaasbare pool pong. Per kant is dit drijvende luchtbed voorzien van houders voor 10 bekers. In totaal dus ruimte voor 20 american cups. Door de houders kunnen de bekers niet omvallen. Dit product wordt geleverd exclusief cups, deze kunnen apart worden besteld.
€ 7,49*
bezorgd
Partnerzending | Door allerion Bijtende Krokodil met Kiespijn - Reiseditie - Drankspel
Het krokodil met kiespijn-spel is het perfecte cadeau! Probeer de zere tand van de krokodil te vinden. Maar pas op: als je zijn zere tand aanraakt, klapt de krokodil zijn bek dicht! Urenlang speelplezier De regels van het krokodil met kiespijn-spel zijn simpel: druk om de beurt een tand in. Druk je op de zere tand? Dan neemt de bijtende krokodil wraak door zijn bek dicht te klappen. Je hebt dan verloren en de overgebleven spelers beginnen aan een nieuwe ronde. Het spel blijft telkens bloedstollend spannend, want elke ronde doet er een andere tand pijn bij de krokodil. Het spel is dus goed voor eindeloos speelplezier!   Train je reactievermogenPechvogels die de zere tand van de krokodil aanraken, trainen hun reactievermogen door op tijd hun hand weg te trekken. Je wilt tenslotte niet dat je vingers in de bek van de krokodil met kiespijn belanden.   Wat gebruikers als prettig ervaren Geschikt voor jong én oud Leuk ontwerp Bloedstollend spannend Spannend voor jong en oud Iedereen zit gegarandeerd op het puntje van zijn stoel met dit gezelschapsspel. Kinderen en volwassenen kunnen meedoen. Ideaal is dat het krokodilspel meteen te gebruiken is. Er hoeft niks voorbereid te worden en de regels zijn simpel. Geschikt voor spelers vanaf 3 jaar Het spel bevat geen losse onderdelen. Dit maakt het spel geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Ook geschikt als drankspel Voor spelers boven de 18 jaar is de het krokodil spel ook uitstekend te gebruiken als drankspel. Wanneer de krokodil met kiespijn bijt, neemt diegene een shotje. Product omschrijving krokodil met kiespijn-spel SPECIFICATIES Verpakt in een stevige kartonnen doos Geschikt voor spelers vanaf 3 jaar Geschikt voor 2 tot 4 spelers 15 cm lang, 12 cm breed, 8,3 cm hoog Ga voor plezier met de bijtende krokodil Het spelen van het krokodil met kiespijn-spel brengt direct gezelligheid in huis. Hét perfecte spel voor tijdens sinterklaas en de kerstdagen!
€ 6,50*
bezorgd
Premium zending | Door DrankKoning Dare Pong - Beer Pong Uitbreidingsset
Dare Pong is de uitbreidingsset voor het klassieke Beer Pong drankspel. In dit drankspel wordt Beer Pong gecombineerd met Truth or Dare. Onder elke beker leg je een van de 120 waterdichte kaarten. Als het andere team jouw beker raakt, dan moet je ervoor kiezen om de beker te drinken, of de opdracht op de kaart onder deze beker uitvoeren. Hierdoor wordt het spel spannender en kan het langer duren voordat je verliest. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om altijd zowel de beker te drinken als de opdracht uit te voeren.
€ 19,99*
bezorgd
Partnerzending | Door jrgames DON'T TELL - NSFW Uitbreiding - Drankspel (EN)
DON'T TELL NSFW - De intensere uitbreiding op het basisspel DON'T TELLDit uitbreidingsdeck is speciaal ontwikkeld voor degenen die van grensverleggende humor houden en niet bang zijn om een beetje uitgedaagd te worden.Speel op jouw manier: Dit deck kan op zichzelf worden gespeeld, maar voor de ultieme ervaring combineer je het met het originele DON'T TELL spel. De houten dobbelsteen uit het originele spel bevat twee zijden met een stip. Telkens wanneer die stip verschijnt, is het tijd om je lot onder ogen te komen en een uitbreidingskaart te trekken. Bereid je voor op lachen, diepgaande gesprekken en misschien een paar verrassingen terwijl je een breed scala aan onderwerpen en uitdagingen verkent.Nog meer uitdaging: Dit uitbreidingsdeck beschikt over 55 unieke speelkaarten, zorgvuldig samengesteld om elk spel nog onvergetelijker te maken. De kaartcategorieën blijven hetzelfde als het originele spel, maar de intensiteit van de kaarten zijn hoger en variëren van level 2 tot level 4.Speel met iedereen: Of je nu met vrienden, stellen, of een mix van beiden bent, maak je klaar om herinneringen te creëren die je met een glimlach én een blos op je gezicht achterlaten. Bestel nu en laat de onvergetelijke avonden beginnen! Inhoud: 24 Do-kaarten, 24 Tell-kaarten en 7 speciale kaarten
€ 14,95*
bezorgd
Partnerzending | Door jrgames DON'T TELL Original - Drankspel (EN)
DON'T TELL Original - Het Ulieme Party- en Drankspel voor "Volwassenen"De drank staat koud, DON'T TELL staat op tafel, dit kan maar één ding betekenen: tijd voor totale escalatie. Met hilarische opdrachten en gevoelige onderwerpen die elke keer weer voor een geweldige avond zorgen. Creëer samen nieuwe herinneringen, altijd en overal.Het bekende Truth or Dare-spel herzien, dat is DON'T TELL. Degene die aan de beurt is gooit de dobbelsteen en trekt een kaart uit de bijbehorende stapel. Vervolgens moet deze persoon de opdracht uitvoeren of de vraag beantwoorden. Als de opdracht is voldaan, is de volgende speler aan de beurt. Speciale Kaarten zitten zowel in de "TELL" als de "DO" stapel verstopt en zorgen voor onverwachte wendingen die de dynamiek van het spel op elk moment kunnen veranderen. Deze kaarten geven je bijvoorbeeld de mogelijkheid om kaarten te weigeren of door te spelen naar andere spelers.DON'T Tell brengt elk samenzijn tot leven. Dankzij verschillende categorieën, waaronder Drank, Vurig, Seksueel en Koppel, pas je het spel eenvoudig aan voor de perfecte sfeer. Door gewaagde en pikante- tot openhartige vragen, gecombineerd met gekke en gedurfde opdrachten, leer jij je vrienden op een nieuwe manier kennen.
€ 21,95*
bezorgd
Premium zending | Door DrankKoning Drinkopoly - Het vaagste spel ooit - Drankspel (NL)
Drinkopoly is het bekende monopoly drankspel. Deze Nederlandstalige versie omschrijft zichzelf als "het vaagste spel ooit". Het bord heeft 44 vakken en zit vol met leuke taken, opdrachten en regels. Taken zijn bijvoorbeeld het bezoeken van bars, pubs of clubs, het nemen van een shot of drinken van een glas. Daarnaast zijn er ook speciale taken en activiteiten als truth en dares, armworstelen, tongtwisters, openingszinnen en kissing contests. Het spel bevat 50 kaarten die de velen verschillende taken omschrijven. Wanneer je de taak niet voltooid, dan moet je een slok pakken. De persoon die als eerste zijn reis eindigt en alle taken voltooit, wint!
€ 28,95*

Meer drankspellen spelen?

Bekijk alle drankspel instructies