Het drankspel bussen


De instructies, spelregels en benodigdheden voor het drankspel bussen.Benodigdheden

 

Omschrijving

Bij het drankspel bussen is het de bedoeling dat iedereen in de groep omstebeurt een kaart raadt, degene die deze kaart fout raadt, drinkt! Uiteindelijk komt een van de personen in de bus, deze persoon moet in zijn eentje de bus gaan doorlopen en bij elke fout een slok nemen en opnieuw beginnen.

 

Instructies

 • Ronde 1:
  In de eerste ronde is het de bedoeling dat je raadt of de kaart die je krijgt rood of zwart is. Heb je het fout, dan drink je!
 • Ronde 2:
  In de tweede ronde moet iedereen raden of zijn kaart hoger of lager is dan de eerste kaart die hij/zij heeft gekregen. Heb je het fout, dan drink je!
 • Ronde 3:
  In de derde ronde raadt iedereen of de waarde van de kaart binnen of buiten de twee kaarten ligt die hij/zij al heeft. Heb je het fout, dan drink je!
 • Ronde 4:
  In de vierde ronde raadt iedereen of je de soort kaart (bijvoorbeeld harten of schoppen) al hebt. Heb je het fout, dan drink je!


Bonus tips van de drankkoning voor ronde 1 t/m 4:

 • Nog méér drinken? Voeg dan de regel toe om een slok weg te geven naar een persoon naar keuze wanneer iemand het antwoord goed raadt.
 • Voeg in ronde 4 de mogelijkheid tot "disco" kiezen toe. Kiest iemand disco en heeft hij/zij 4 verschillende soorten kaarten? Dan mag iedereen behalve die persoon drinken!

De piramide

Na ronde 1 t/m 4 is het tijd voor de piramide. Leg de kaarten ondersteboven neer in een piramide van 5 hoog. De onderste rij heeft dan 5 kaarten en de bovenste 1.

Draai omstebeurt vanaf onderaan de piramide een kaart om. Wie deze numerieke kaart heeft mag zijn kaart opgooien en een slok uitdelen naar een speler naar keuze. Bij de onderste rij van de piramide mag je één slok weggeven, bij de tweede twee, enzovoorts.

Wanneer je de laatste kaart hebt omgedraaid en alle slokken zijn uitgedeeld moet degene met het meeste aantal kaarten de bus in. Zijn er meerdere personen met dezelfde hoeveelheid kaarten? Dan gaat degene met de hoogste waarden in kaarten de bus in.

Bonus tip van de drankkoning voor de piramide:

 • Nog méér drinken? Begin het omdraaien van de kaarten dan vanaf de andere kant. De laatste rij met 5 kaarten telt dan als 5 slokken per kaart!

De bus

De persoon die de kaarten in ronde 1 t/m 4 heeft uitgedeeld wordt de buschauffeur. Deze persoon legt 6 kaarten omgekeerd op de tafel.

De persoon die de bus in moet gaat nu bij de eerste kaart raden of dit een zwarte of rode kaart is.
Heeft hij het fout? Dan moet hij drinken en moet er nog een kaart opgelegd worden waarop hij opnieuw mag raden.
Heeft hij het goed? Dan mag hij raden of de kaart die opgelegd wordt hoger of lager is dan de kaart die al opligt.
Heeft hij dit goed geraden? Dan mag hij voor de volgende kaart in de rij gaan raden of dit een rode of zwarte kaart is en vervolgens of de kaart die opgelegd wordt hoger of lager is.

Zet dit voort tot aan de laatste kaart. Wanneer de persoon in de bus bij een van de 6 kaarten fout raadt, moet hij bij elke fout terug naar de eerste kaart en weer vanaf nieuw beginnen met het raden voor hoger of lager.

Heeft de persoon in de bus voor alle 6 de kaarten de kleur en hoger of lager goed geraden? Dan is hij eindelijk uit de bus en hoeft hij niet meer te drinken. Deze persoon heeft in het volgende potje immuniteit voor de bus.

Aangeraden producten voor jou

Aanbevolen door DrankKoning.nl
14.31 %
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Bezorgd op
Drinkopoly - Het vaagste spel ooit - Drankspel (NL)
€ 29,95* Adviesprijs: € 34,95*
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Bezorgd op
Ice Pick Trap - Drankspel
€ 10,95*
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Bezorgd op
Shot Bingo - Bingo Drankspel
€ 17,95*