Het drankspel kingsen


De instructies, spelregels en benodigdheden voor het drankspel kingsen.Benodigdheden

 

Omschrijving

Bij het drankspel kingsen, ook wel kingszen genoemd, is het de bedoeling dat iedereen in de groep omstebeurt een kaart pakt. Elke soort kaart staat voor een bepaalde opdracht. De kaarten liggen in een cirkel rond een shotglas. Wanneer iemand de cirkel verbreekt bij het pakken van een kaart, is het spel voorbij en moet diegene de shot pakken.

 

Instructies

  1. Vul een shotglas met drank.
  2. Verwijder de jokers uit het kaartspel en vorm een cirkel rond het shotglas.
  3. Iedereen in de groep pakt omstebeurt een kaart en voert de opdracht uit die bij zijn kaart hoort. (Bekijk de opdrachten in de tabel hieronder)
  4. Probeer de cirkel hierbij niet te verbreken.
  5. Wanneer de cirkel verbroken wordt of wanneer er 4 heren op tafel liggen moet diegene de shot in het midden pakken.

 

Opdrachten

Kaart Regel Uitleg
2 Slokken uitdelen Kies één persoon in de groep die een slok moet pakken.
3 Zelf drinken Drink zelf een slok.
4 Categorie kiezen Kies een categorie. Dit kan vanalles zijn, bijvoorbeeld biermerken, automerken, etc. Degene die niets meer weet om op te noemen of iets opnoemt dat al eerder geweest is, moet drinken.
5 Duimen Leg je duim op een willekeurig moment op tafel. Iedereen volgt hierbij. Degene die zijn duim als laatste op tafel legt, drinkt.
6 Drinking buddy Kies één speler die telkens wanneer jij een slok moet pakken, meedrinkt.
7 Tafel van 7 Omstebeurt wordt er opgeteld vanaf 1. De getallen die niet genoemd mogen worden zijn de tafels van 7 (7, 14, 21, etc.) en getallen met een 7 erin (7, 17, 27, etc.). Wanneer iemand in de groep een fout maakt, moet hij een slok pakken.
8 Regel verzinnen Bedenk een regel waaraan iedereen zich het gehele spel aan moet houden. Degene die de regel niet uitvoert moet een slok pakken.
9 Regel afschaffen Wanneer je de kaart 9 pakt, mag je een regel naar keuze die bij kaart 8 is verzonnen afschaffen.
10 Quizmaster Jij bent de quizmaster! Niemand mag antwoorden op jouw vragen. Doen ze dat toch? Dan moeten zij een slok pakken! Er is maximaal één quizmaster tegelijk in het spel.
Boer Wijzen Iedereen steekt zijn hand in de lucht. Tel af vanaf 5 en iedereen wijst degene aan die hij denkt dat moet drinken. Degene met de meeste stemmen moet een slok pakken.
Vrouw Rise of the queen Bij rise of the queen mag je op een willekeurig moment je hand opsteken en "Rise of the queen" roepen, iedereen volgt. Degene die dit als laatste doet, drinkt!
Koning Neerleggen Wanneer je een koning raapt mag je deze bovenop het shotglas leggen. Wanneer iemand de vierde koning oplegt heeft hij verloren en moet hij de shot pakken.
Aas Omkeren Het spel draait om, ga nu de andere richting op.

Bonus tip van de drankkoning:

  • Nog méér drinken? Kies bij 8 als regel "dubbel drinken", zo gaat het spel er heel snel heftig aan toe!

Aangeraden producten voor jou

Aanbevolen door DrankKoning.nl
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Bezorgd op
Hot Wire - Buzzed Drankspel
€ 9,95*
Aanbevolen door DrankKoning.nl