Het drankspel paardenrace

De instructies, spelregels en benodigdheden voor het drankspel paardenrace.


Benodigdheden

 

Omschrijving

Zoals de naam van het drankspel al verraad, lijkt het drankspel paardenrace op een échte paardenrace. Iedere speler zet in op één van de vier azen, die in een echte paardenrace gelijk staan aan de paarden. Iedere speler zet een inzet in op zijn Aas, dit wordt in dit spel uitbetaald in slokken. Iedereen mag een eigen aantal slokken kiezen, deze worden vooraf aan het spel al betaald door de speler door deze op te drinken.

 

Instructies

  1. Haal alle jokers uit het kaartspel en schud de kaarten.
  2. Verticaal worden 7 kaarten omgekeerd neergelegd, hieronder komen de 4 azen naast elkaar open op tafel.
  3. Een voor een wordt er een kaart van de stapel gepakt. Deze kaart komt overeen met één van de azen (klaver, harten, schoppen of ruiten). Wanneer er een kaart overeenkomt met jouw aas mag jouw kaart een stap naar voren (naar de 1e kaart van de 7 verticale kaarten). Als alle azen deze 1e kaart gepasseerd zijn mag deze kaart worden omgedraaid. Wanneer de omgedraaide kaart overeenkomt met jouw Aas, moet jij een stap achteruit doen.
  4. Wie als eerste over de finish gaat, heeft gewonnen. De andere spelers drinken de inzet van de winnaar plus hun eigen inzet.

Bonus tip van de drankkoning:

  • Nog méér drinken? Draai de middelste verticale kaart dan een kwartslag. Elke keer wanneer iemand deze kaart passeert moet hij 2 slokken nemen.

Aangeraden producten voor jou

Aanbevolen door DrankKoning.nl
14.31 %
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Bezorgd op
Drinkopoly - Het vaagste spel ooit - Drankspel (NL)
€ 29,95* Adviesprijs: € 34,95*
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Bezorgd op
Ice Pick Trap - Drankspel
€ 10,95*
Aanbevolen door DrankKoning.nl
Bezorgd op
Shot Bingo - Bingo Drankspel
€ 17,95*